Succes la Capacitate, dar nu vă stresați!

5224552 © Ccharleson | Dreamstime.com

Am un nepot care va începe examenul de Capacitate azi. Îi doresc succes! Să fie Doamne Doamne cu el și să îi dea inspirația de a da tot ce are mai bun la cele 2 examene.

Nepotul meu este un băiat bun, educat, își iubește părinții enorm! Învață foarte bine și cunoaște limbile engleză și franceză foarte bine. Dar urăște matematica. Pur și simplu nu se leagă de el. Deși face de ani de zile meditații.

Ultimul an a fost foarte greu, atât pentru el, cât și pentru cumnata mea. Au ajuns amândoi la epuizare, din cauza stresului provocat de acest examen. Și totul a fost amplificat în momentul în care a luat o notă mică la simulare.

Ce aș vrea să îi spun nepotului meu și celorlalți adolescenți care trec prin primul lor examen:

Dragii mei, Capacitatea e un examen important, într-adevăr, dar nu e nici pe departe cel mai important!

Examene veți avea toată viața, chiar și după ce veți termina școala! Spre exemplu, eu tocmai am depășit un examen important, acum la vârsta 37 de ani, la 12 ani după ce am terminat și studiile de masterat. Am reușit după 8 luni de căutări, aplicări și interviuri, să îmi schimb locul de muncă. Să mă pregătesc pentru fiecare interviu în parte, să gândesc diverse proiecte (teste pentru interviu), să promovez fiecare reușită pe care am avut-o la joburile precedente pentru a demonstra că sunt angajatul pe care și-l dorește noul angajator, toate acestea au fost examene care contează acum. Să reușesc apoi să mă adaptez ușor în echipă, să învăț cât mai repede despre domeniul în care își desfășoară activitatea noua firmă, sunt provocări la care a trebuit să fac față.

Iată, dragi adolescenți, care sunt provocările vieții ce vor urma după câțiva ani după ce ați terminat cu Capacitatea:

  1. Să știi să spui NU, să nu îți pese că toți prietenii tăi fac ceva cu care tu nu ești de acord și ca atare spui „pas” fără să îți pese de părerea lor. Iar ei te vor respecta pentru decizia ta și vor continua să îți fie prieteni.
  2. Să știi să îți spui și să îți argumentezi punctul de vedere, chiar dacă cel care este de altă părere îți este profesor, sau chiar superior ierarhic.
  3. Să recunoști persoana care îți este perechea și să ai curajul de a-i spune asta. Să vă întemeiați o familie și să continuați să vă fiți alături în ciuda tuturor greutăților ce vă vor sta în cale.
  4. Să iubiți și să fiți vulnerabili într-o lume din ce în ce mai superficială.
  5. Să vă bucurați de lucrurile simple.
  6. Să fiți recunoscători că sunteți sănătoși și că aveți familia alături de voi orice s-ar întâmpla.

Și lista continuă! Vă invit pe voi să adăugați, până la infinit!

Capacitatea este doar un examen. Da, trebuie luat! Nu e sfârșitul, e doar începutul! A unei vieți frumoase, pline de provocări!

Concentrați-vă pe ceea ce știți, pe ceea ce vă dă satisfacție. Continuați să faceți performanță în domeniile care vă plac, la care vă pricepeți cel mai bine! Și asa veți avea succes și veți fi împliniți!

Fiți voi înșivă și veți fi fericiți!

Succes la Capacitate! Bucurați-vă, multe lucruri mărețe vă așteaptă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *