La 20 de ani distanta

Pe când aveam 18 ani iubeam un băiat, practic, primul meu iubit, primul meu „bărbat”. Era cu aproximativ 5 ani mai mare decât mine, iar eu eram pur și simplu fascinată de tot ceea ce făcea.

Acest băiat admira foarte mult trupa Depeche Mode, iar eu, adorând tot ceea ce avea legătură cu iubitul meu, am început să ascult și eu Depeche.

Îmi aduc aminte, că în perioada aceea, iubitul meu îmi cânta adesea:

Don’t say you want me
Don’t say you need me
Don’t say you love me
It’s understood
Don’t say you’re happy
Out there without me
I know you can’t be
‘Cause it’s no good”

Da, țin minte aceste versuri, fără să le repet, de 20 de ani.

Astăzi am avut ocazia de a ascult acest refren live, în Bucuresti, cu ocazia turneului Depeche Mode.

Azi, la 20 de ani distanță, am ajuns la acest concert, deoarece la 18 ani cineva m-a învățat să apreciez această trupă.

Azi, când am familia mea și îi am alături pe soț și pe cei 2 copii, iată că mă bucur de un concert la care nu aș fi ajuns poate, dacă nu iubeam un alt băiat în urmă cu 20 de ani.

Astăzi, la 20 ani distanță, după ce am trecut printr-o depresie urâtă, am ajuns la concertul Depeche Mode, care m-a adus într-o stare pe care nu o mai credeam posibilă: să cânt și să dansez în timp ce norii se rupeau deasupra Bucureștiului.

Astăzi, dansând acompaniată de un stadion întreg, am privit spre cer, am închis ochii și i-am mulțumit lui Dumnezeu! EL mi-a dat voie să vin pe această lume, El a fost lângă mine și nu m-a lăsat să îmi iau viața atunci când nu mai aveam nicio speranță. Astăzi I-am mulțumit pentru clipa aceasta.

Astăzi am fost eu însămi și m-am simțit fericită!

Relația mea cu acel iubit de la 18 ani a fost una dezastruoasă, s-a încheiat cumplit, din punctul meu de vedere. Însă, iată că lucrurile au un rost, chiar dacă nu îl vedem pentru moment. Dacă nu prindeam „microbul” Depeche Mode la 18 ani, poate că azi nu mai ajungeam la acest concert și nu mai experimentam starea de beatitudine pe care am resimțit-o astăzi.

Așadar, iată că după 20 ani, observ că totul în viață se leagă și are un rost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *